Ljuvlig Gratäng
Bjuder på gårdagens middag & dagens lunch,
i receptväg...
Kassler & Broccoligratäng
fryst broccoli
ev. en burk champinjoner
3dl grädde
en skvätt mjölk
1 köttbuljongstärning
salt & peppar
maizena
1 påse riven ost
1 bit kassler skuren i smala tunna bitar
Gör Så Här:
lägg broccolin i en smord gratängform
skär kasslern i tunna små bitar och stek den lätt i en stekpanna, tillsätt eventuellt svampen
lägg över det mesta av kasslern & svampen över broccolin
blanda i grädde, mjölk, köttbuljong och kryddor, i resterande kassler/svamp blandningen
låt koka upp, sila över lite maizena
blanda sedan i den rivna osten, spar lite att strö över gratängen
späd ev. med lite mer mjölk (såsen ska inte vara för tjock)
blanda allt väl, häll såsen i gratängformen över broccolin/kasslern/svampen
strö över lite ost
in i ugnen tills gratängen fått fin färg i 200 grader
kan ätas precis som den är
eller tillsamans med potatis/ris
och en krispig sallad
Bon Apetit!